AI-tools: wat kosten ze momenteel?

Van Microsoft 365 Copilot tot gratis tools: wat kosten de meest populaire AI-applicaties op het moment voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van kunstmatige intelligentie?

Eigenlijk kunnen we er niet meer omheen draaien: AI krijgt een steeds grotere rol in ons (bedrijfs)leven. De voordelen en toepassingen van AI worden continu in een breed scala van sectoren getest. Harvey AI zorgt voor ondersteuning bij de dagelijkse drukte op een advocatenkantoor en Google test het gebruik van de kunstmatige intelligentie Med-PaLM 2 in ziekenhuizen in de Verenigde Staten. Maar wat kost het nu ongeveer om deze tools in uw bedrijf in te kunnen zetten?

Gratis tools

Om te beginnen zijn er genoeg gratis AI-tools waarmee men de wateren kan testen. Wij zetten een aantal bekende oplossingen op een rij:

ChatGPT

Waarschijnlijk het bekendste en populairste voorbeeld van de AI-chatbots. Deze applicatie kan iedereen zelfs vanuit huis uittesten. 

DALL-E (2)

DALL-E en diens opvolger DALL-E 2 zijn beide ontwikkeld door de Amerikaanse organisatie OpenAI. Net als ChatGPT zijn dit generatieve AI’s. Dat houdt in dat het systeem gebaseerd op uw input uit zichzelf teksten, afbeeldingen, audio en allerlei andere soorten content kan creëren. 

DeepL 

Vooral voor degenen die dagelijks te maken krijgen met copywriting en vertaling, is DeepL een ontzettend nuttige tool. Met de functie ‘Write and Translate’ kunnen volledige teksten grammaticaal vertaald en geoptimaliseerd worden. Het programma heeft nog meer nuttige functionaliteiten, zoals het kunnen raadplegen van een woordenboek, voor het geval u inspiratie nodig heeft of even niet verder komt. De betaalde Pro-tool kan u zelfs helpen met het gebruik van formele en informele aanspreekvormen, wanneer u iemand moet aanspreken in een voor u vreemde taal. 

Microsofts betaalde AI-tools

AI-ondersteunde applicaties worden alsmaar populairder. Ontwikkelaars investeren steeds meer om de kwaliteit van de applicaties te verbeteren. Hier mag soms dan wel een hoger prijskaartje aan hangen, maar dat kan het dubbel en dwars waard zijn. 

Microsoft 365 Copilot

Microsoft Copilot is een nieuwe AI-applicatie voor 365 die werd aangekondigd in het voorjaar van 2023. De tool is gebaseerd op het taalmodel van OpenAI, GPT-4. De kunstmatige intelligentie zal je kunnen ondersteunen met het schrijven van Word-documenten, het maken van PowerPoint-presentaties, het analyseren van Excel-bestanden en kent nog veel meer handige functionaliteiten. Voor 30 dollar per maand (bovenop de reguliere abonnementskosten) kunt u gebruik maken van de virtuele assistent. 

Bing Chat (Enterprise)

Bing Chat is een chatbot die is geïntegreerd in Microsofts zoekmachine Bing. In juli van dit jaar kondigde het Amerikaanse bedrijf aan een nieuwe, betere versie te gaan introduceren: Bing Chat Enterprise. Naast de betaalde optie is de applicatie ook gratis uit te proberen. In de nieuwste versie besteedt het bedrijf extra aandacht aan privacy, gesprekken worden bijvoorbeeld niet meer voor trainingsdoeleinden van de bot gebruikt. Zowel de oude als de nieuwe versie van Bing Chat zijn voor slechts vijf dollar per maand van u. 

Overige betaalde opties

Naast de tools van Microsoft zijn er nog veel meer ontzettend handige AI-tools die uw bedrijf kunnen helpen met het stroomlijnen van de processen. Graag voorzien wij u van nog een tweetal populaire voorbeelden:

Otter

Soms zijn er van die dagen waarin u zich van meeting naar meeting moet verplaatsen. In dat geval is de AI Otter uw beste vriend. Het luistert namelijk met uw vergadering mee, neemt deze op, maakt notities en achteraf voorziet het u van een samenvatting van de vergadering. Op deze manier vergeet u nooit meer welke vragen of verzoeken u moet onthouden. Naast een gratis abonnement met een beperkt aantal functies, kunt u ook kiezen uit de Pro- of Business-abonnementen, die gemiddeld tussen de €8 en €22 kosten. 

Writesonic

Wederom een AI-tool waar copywriters/marketers erg blij van kunnen worden. De applicatie ondersteunt namelijk met het sneller en efficiënter schrijven van uw teksten en richt zich specifiek op SEO (Search Engine Optimization) zodat uw content hoger gewaardeerd wordt in Google. Slechts vijf woorden heeft het programma nodig waarin u het onderwerp beschrijft, daarna kiest u simpelweg een keyword (optioneel) en de AI doet het werk voor u. Naast een gratis proefperiode kent de applicatie vier opties, die oplopen in zowel prijs als kwaliteit. 

25 augustus 2023

Lees meer over:
all

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Wisseling van de wacht: SuperOffice introduceert nieuwe CEO

Lars Engbork zal de positie over gaan nemen van Gisle Jentoft, die de CRM-leverancier in 18 jaar tijd naar nieuwe hoogten heeft kunnen begeleiden.

Lees verder

HubSpot optimaliseert CRM-oplossing: alles over de nieuwste lente-update

Een blik op de toekomst van CRM-oplossingen, waarin AI centraal lijkt te staan.

Lees verder