CRM voor reisbureaus

Reisbureaus kunnen met CRM klantrelatiebeheer optimaliseren en meer omzet halen. Lees hier hoe dat kan.

CRM-systemen kunnen voor bedrijven in de sector toerisme een enorme bijdrage leveren. Het beheren van boekingen, inkopen en planningen maken voor uw personeel is allemaal mogelijk met de juiste CRM-software. CRM is ook geschikt in tijden waarin het voor ondernemers moeilijker wordt. Vanwege deze reden willen wij de functies van CRM nader toelichten, met specifiek reisbureaus.

Inhoudsopgave

Wat is CRM?

Laten wij eerst kijken waar CRM voor staat. CRM is een afkorting voor ‘Customer Relationship Management’ of klantrelatiebeheer. Wanneer er wordt gekeken naar de kern van CRM, dan bestaat het uit twee kanten. Je hebt de kant van het beheren van al het contact met de klanten. De andere kant is het automatiseren van processen. Een CRM-systeem vervult de functie om alle (klantrelatie)processen digitaal in kaart te brengen en weer te geven. Deze kunnen daarna binnen de software worden geoptimaliseerd en beheerd. De functie van het systeem is om als centrale database voor alle klantgegevens en informatie te fungeren. Hierdoor krijgt elk bedrijf met CRM inzicht in hun eigen en potentiële klant.

Functionaliteiten voor reisbureaus

Voor de sector toerisme, en dus voor een reisbureau kan CRM-software een verrijking zijn. Veel CRM-systemen kunnen worden aangepast naar de behoefte van de klant. Hierdoor kunnen de functionaliteiten juist worden afgestemd. Wij lichten de functionaliteiten toe die mogelijk zijn voor reisbureaus.

CRM-software als analysetool

In veel bedrijven wordt een CRM-systeem gebruikt als een analysetool, dat bedrijven waardevolle informatie geeft over het gedrag en de voorkeuren van hun eigen klanten, maar ook van potentiële klanten. In de tijd van constant groeiende verwachtingen van de klant is het voor reisbureaus cruciaal om hun eigen klanten te kennen en aan hun wensen te kunnen voldoen. Zeker omdat de concurrentie nooit slaapt. Wanneer een klant niet tevreden is met het aanbod of de service, wacht het andere reisbureau hem op. Vanwege die reden is het gebruik van een juist CRM-systeem relevant. Uiteindelijk staat het directe contact met de klant centraal.

Hoe worden gegevens van gasten of klanten verzameld?

Afhankelijk van het soort bedrijf binnen de toerismebranche hebben verschillende bedrijven ook verschillende opties om gegevens over hun klanten te verzamelen, dus ook reisbureaus. Volgens de AVG is dit voor persoonsgegevens alleen mogelijk met expliciete toestemming van de klant. Een CRM-systeem zorgt ervoor dat automatisch klantgegevens conform de wet worden verwerkt, zoals de AVG.

Reisbureaus en het verzamelen van gegevens

Reisbureaus kunnen geïnteresseerde die op hun website zijn geweest informeren over bepaalde diensten, bijvoorbeeld via een mail. Als een klant eerder een reis heeft geboekt, kan er weer contact worden gezocht met aanbiedingen of nieuws over nieuwe reismogelijkheden. E-mailmarketing is een van de vele effectieve onlinemarketingtools die veel wordt ingezet voor klantbinding. Het is een beweze marketingtool dat omzetverhogend werkt.

Een juist CRM-systeem

Binnen de CRM-softwaremarkt zijn er veel leveranciers en ze zijn allemaal divers in wat ze aanbieden. Sommige softwaresystemen zijn specifiek voor bepaalde sectoren ontwikkeld. Daarom adviseren wij elke organisatie om vooraf hun eigen situatie en doelen duidelijk in beeld te krijgen. Dat voorkomt vaak een implimentatie die slecht loopt. Als er tijdens een software-implementatie iets veranderd moet worden, dan kost het geld en tijd. Met duidelijke doelen kan er tussentijd op een juiste wijze geëvalueerd worden en eventueel worden bijgestuurd.

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Het belang van een WYSIWYG-editor in marketing

Wat je ziet is wat je krijgt: de betekenis, functies en toepassingsgebieden van een WYSIWYG-editor.

Lees verder

Optimaliseer uw marketingprocessen dankzij A/B-testing

Welke campagne levert de meeste verkopen op? We laten u zien hoe u uw CRM-processen via een A/B-test en de juiste marketingsoftware optimaliseert.

Lees verder