SAP

SAP rapporteert sterke groei Cloud

Het in Walldorf gevestigde softwareconcern maakt aanzienlijke winsten bij de conversie van zijn kernprogramma's naar de Cloud.

De cloud wordt steeds populairder. Hoewel deze trend al duidelijk was vóór de pandemie, geven de "gedwongen digitaliseringen" van veel bedrijven die verband houden met de pandemie een verdere impuls aan de cloudboom. 

Cloudbusiness is booming

Dit komt omdat de cloud vooral overtuigt door zijn snelle, meestal ongecompliceerde inbedrijfstelling en de kosten van de aankoop van bijbehorende hardware. De softwaregigant SAP helpt zijn klanten nu ook om hun systemen over te zetten naar de cloud. 

Stijging WIth SAP

In januari 2021 lanceerde Europa's grootste softwarefabrikant zijn"Rise with SAP"-bundelaanbod. Hierdoor kunnen klanten sneller overschakelen naar de cloudversies van standaardsoftware van SAP, zo constateert Spiegel in een recent rapport over de kwartaalresultaten van het bedrijf.
Hiervoor heeft het bedrijf grote bedragen aan investeringen in handen genomen. Nu geeft SAP voor het eerst inzicht in concrete cijfers uit het S4 Hana Cloud.

SAP maakt kwartaalresultaten bekend

De omzet van S4 Hana Cloud steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar EUR 227 miljoen – een stijging van 36 procent. 

Positieve ordesituatie

Ook de ordersituatie – de verwachte omzet uit gesloten contracten over een periode van 12 maanden – steeg met maar liefst 39 procent. SAP zal naar verwachting een omzet van ongeveer 1,04 miljard euro genereren, zo meldt Der Spiegel. Over het geheel genomen groeide de clouddivisie van de provider met 7 procent. 

Totale omzet daalt

Aan de andere kant moest het bedrijf een verlies in de totale omzet lijden. Door valuta-effecten daalde dit met ongeveer 3 procent tot 6,35 miljard euro, zo meldt Der Spiegel. 

Bedrijfsresultaat en netto-inkomsten

Het bedrijfsresultaat steeg met maar liefst 17 procent tot EUR 1,74 miljard, mede dankzij kostenreducties. In termen van netto-inkomsten heeft SAP zelfs de grens van een miljard gebroken. Dankzij de gunstige prestaties van bedrijfsinvesteringen werd hier een winst van EUR 1,07 miljard behaald, zo meldt Der Spiegel. Dat komt overeen met een groei van 32 procent.

28 juni 2021

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

AI voice-overs: een rage of de toekomst?

Zal de rol van stemacteur nog een toekomst hebben? Alles over AI-ondersteunde voice-overs, leest u hier.

Lees verder

De consument wil meer AI en een gepersonaliseerde klantreis

Alles over de bevindingen uit het Adobe Digital Trends-rapport, waarin duidelijk wordt dat een gepersonaliseerde klantervaring alsmaar belangrijker wordt.

Lees verder