SAP

SAP rapporteert sterke groei Cloud

Het in Walldorf gevestigde softwareconcern maakt aanzienlijke winsten bij de conversie van zijn kernprogramma's naar de Cloud.

De cloud wordt steeds populairder. Hoewel deze trend al duidelijk was vóór de pandemie, geven de "gedwongen digitaliseringen" van veel bedrijven die verband houden met de pandemie een verdere impuls aan de cloudboom. 

Cloudbusiness is booming

Dit komt omdat de cloud vooral overtuigt door zijn snelle, meestal ongecompliceerde inbedrijfstelling en de kosten van de aankoop van bijbehorende hardware. De softwaregigant SAP helpt zijn klanten nu ook om hun systemen over te zetten naar de cloud. 

Stijging WIth SAP

In januari 2021 lanceerde Europa's grootste softwarefabrikant zijn"Rise with SAP"-bundelaanbod. Hierdoor kunnen klanten sneller overschakelen naar de cloudversies van standaardsoftware van SAP, zo constateert Spiegel in een recent rapport over de kwartaalresultaten van het bedrijf.
Hiervoor heeft het bedrijf grote bedragen aan investeringen in handen genomen. Nu geeft SAP voor het eerst inzicht in concrete cijfers uit het S4 Hana Cloud.

SAP maakt kwartaalresultaten bekend

De omzet van S4 Hana Cloud steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar EUR 227 miljoen – een stijging van 36 procent. 

Positieve ordesituatie

Ook de ordersituatie – de verwachte omzet uit gesloten contracten over een periode van 12 maanden – steeg met maar liefst 39 procent. SAP zal naar verwachting een omzet van ongeveer 1,04 miljard euro genereren, zo meldt Der Spiegel. Over het geheel genomen groeide de clouddivisie van de provider met 7 procent. 

Totale omzet daalt

Aan de andere kant moest het bedrijf een verlies in de totale omzet lijden. Door valuta-effecten daalde dit met ongeveer 3 procent tot 6,35 miljard euro, zo meldt Der Spiegel. 

Bedrijfsresultaat en netto-inkomsten

Het bedrijfsresultaat steeg met maar liefst 17 procent tot EUR 1,74 miljard, mede dankzij kostenreducties. In termen van netto-inkomsten heeft SAP zelfs de grens van een miljard gebroken. Dankzij de gunstige prestaties van bedrijfsinvesteringen werd hier een winst van EUR 1,07 miljard behaald, zo meldt Der Spiegel. Dat komt overeen met een groei van 32 procent.

28 juni 2021

Lees meer over:

Wat u moet weten over de huidige Outlook-bug

Een recente fout in Microsoft 365 voorkomt dat tekst correct wordt weergegeven in Outlook. Lees hier meer.

Lees verder

Salesforce's nieuwe kortingsbeheer functie

Salesforce kondigt de release aan van een nieuwe kortingsbeheer functie voor zijn CRM-oplossing.

Lees verder