Salesforce presenteert Service Cloud 360

Salesforce heeft de nieuwe generatie van zijn Service Cloud onthuld: Service Cloud 360. Wat de nieuwe versie allemaal kan, lees je hier.

Onlangs introduceerde Salesforce Service Cloud 360. De nieuwe generatie Service Cloud moet voldoen aan veranderende verwachtingen van de klantenservice en verbonden, gepersonaliseerde en locatieonafhankelijke service bieden op een digitaal engagementplatform.

Klantenservice heroverwogen

Het afgelopen jaar betekende ook enkele veranderingen voor de klantenservice. Terwijl veel vertegenwoordigers van de klantenservice naar het thuiskantoor verhuisden, zouden velen moeten blijven vertrouwen op verouderde technologieën en systemen. Tegelijkertijd zou het personeel te maken hebben gehad met een extra hoeveelheid vragen van klanten. 

De wereld heropent

Ondertussen worden, dankzij recordvaccinaties, op veel plaatsen de eerste versoepelingen aangekondigd. Volgens Salesforce is 53 procent van de Amerikanen van plan om tegen het einde van het jaar te vliegen. 97 procent keert terug naar het "normale leven" door naar een winkel te gaan. 

Klantenservice door Corona

Volgens Salesforce zal heropening ook nieuwe vragen oproepen over bijgewerkt beleid en beveiligingsmaatregelen. Als gevolg hiervan zullen klantenservicemedewerkers voor nieuwe uitdagingen komen te staan, waarbij velen al te maken hebben met verhoogde werkdruk. 

Hoge werkdruk in klantenservice

Volgens Salesforce verwacht bijvoorbeeld 82 procent van de consumenten tegen pandemietarieven contact op te nemen met de klantenservice. Daarentegen voelde slechts 36 procent van de servicemedewerkers zich voorbereid op de toename van het aantal gevallen.

Over Salesforce Service Cloud 360

De nieuwe generatie Service Cloud is ontworpen om bedrijven in het algemeen en klantenservice in het bijzonder voor te bereiden op de toekomst. Naast locatieonafhankelijke service biedt de Service Cloud 360 tal van andere innovaties. Denk hierbij aan een modernisering van het contactcenter, een schaalvergroting van de buitendienst en een digitalisering van de digitale dienst. 

Nieuwe functies

In de toekomst zullen bedrijven profiteren van de Cloud Voice en Service Cloud Workforce Engagement-service, die ook een online leerplatform bevat genaamd MyTrailhead.  In de digitale service hebben bedrijven nu echter de mogelijkheid om vooraf gebouwde Einstein-bots te gebruiken om klanten een nieuwe chatbot te bieden. 

De buitendienst profiteert op zijn beurt van de Visual Remote Assistant, die is ontworpen om de implementatietijd op locatie te verkorten. In plaats daarvan moeten complexe problemen ook in de toekomst kunnen worden opgelost, ongeacht de locatie, door middel van technici die videoondersteuning gebruiken om te zien wat de klant ziet.

23 mei 2021

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Microsoft wil klantenservice met behulp van AI revolutionaliseren

Het zogeheten Dynamics 365 Contact Center moet bedrijven gaan helpen met het optimaliseren van klantinteracties.

Lees verder

Wisseling van de wacht: SuperOffice introduceert nieuwe CEO

Lars Engbork zal de positie over gaan nemen van Gisle Jentoft, die de CRM-leverancier in 18 jaar tijd naar nieuwe hoogten heeft kunnen begeleiden.

Lees verder