Mobile CRM

Mobile CRM - Waarom is dat belangrijk?

Omdat bijna iedereen tegenwoordig zijn smartphones gebruikt, lijken mobiele bedrijfstoepassingen steeds essentiëler te worden. Maar geldt dat ook voor CRM?

In 2009 waren mobiele apparaten goed voor slechts 0,7% van het wereldwijde internetvolume; in 2017 waren ze al goed voor 52,99%, met een opwaartse trend. Een CRM-systeem moet deze trend kunnen bijbenen en zowel klanten als gebruikers de mogelijkheid moeten bieden om onderweg van het systeem te profiteren. Maar wat is de toegevoegde waarde van een mobiel CRM-systeem?

Wie profiteert van mobiele CRM?

In de eerste plaats zit de toegevoegde waarde in het ding zelf: gebruikers hebben onderweg de mogelijkheid om toegang te krijgen tot alle relevante gegevens en zijn niet langer gebonden aan de desktop. Maar waarom zouden ze onderweg toegang moeten hebben tot gegevens? Voor wie is Mobile CRM zinvol? Denk bijvoorbeeld aan verkoopmedewerkers of zelfs servicetechnici in installatie en onderhoud of andere gebieden. Ze kunnen gemakkelijk alle gegevens van een klant bekijken terwijl ze onderweg zijn, zonder ze op te halen of op kantoor te informeren.

Smartphone belangrijker

Studies hebben aangetoond dat ongeveer 240 uur werk kan worden bespaard als bedrijven hun werknemers de mogelijkheid geven om mobiele apparaten te gebruiken. Gebruikers kunnen werken waar het voor hen het beste is. Maar Mobile CRM genereert ook een bepaalde toegevoegde waarde voor klanten. Deze ontvangen te allen tijde de best mogelijke service. Door alle informatie altijd in realtime beschikbaar te houden voor alle werknemers, kunnen klanten betrouwbare informatie ontvangen zonder de vertragingen die ze nodig hebben.

Klantenservice in realtime

Bedenk dat een verkoopmedewerker vervolgopdrachten verwerft in een afspraak met een klant. Hij kan dan een direct spontaan aanbod doen aan de klant, zonder dat deze terug hoeft te gaan naar zijn bureau en daar een aanbod moet doen bij gebrek aan mobiele beschikbaarheid van informatie. Vervolgafspraken kunnen ook eenvoudig en direct worden overeengekomen en gecoördineerd. Maar zelfs intern verbetert een mobiele CRM de communicatie enorm. Buiten- en binnenverkoop hebben dezelfde gegevens en kunnen onderling beter communiceren via sociale CRM-functies.

Betere interne communicatie

Er is ook een meerwaarde voor kantoormedewerkers die niet langer hoeven te wachten op goedkeuring van bepaalde documenten. Dit kan nu gemakkelijk onderweg worden gedaan. Overweeg wachttijden op bijvoorbeeld luchthavens, die nu efficiënter kunnen worden gebruikt als het CRM-systeem altijd aanwezig is. Of het nu gaat om gegevens invoeren of communiceren met collega's in sociale CRM, bestellingen vrijgeven of vragen van klanten beantwoorden. Dit alles is mogelijk via een mobiel CRM-systeem.

1 oktober 2019

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Zo krijgt u uw marketingstrategie voor de feestdagen op orde

Het wordt kouder, de dagen worden weer korter en dat houdt maar één ding in.. de feestdagen zijn op komst. Tijd om de marketingstrategie op orde te krijgen.

Lees verder

Effectievere klantwerving door partnership TikTok en HubSpot

Beide organisaties willen bedrijven helpen het proces van klantwerving eenvoudiger in te richten. Lees hier hoe ze dat gaan doen.

Lees verder