Wat u moet weten over de huidige Outlook-bug

Een recente fout in Microsoft 365 voorkomt dat tekst correct wordt weergegeven in Outlook. Lees hier meer.

Een recente patch zou de populaire e-mailtoepassing Outlook van Microsoft verbeteren. In plaats daarvan is er een bug die e-mailteksten laat verdwijnen.

Wat is het probleem?

Sommige klanten zouden de bug hebben opgemerkt na de release van de nieuwe versie van Outlook. Het specifieke probleem is dat e-mailinhoud niet wordt weergegeven. De eerste regel wordt bijvoorbeeld even weergegeven voordat deze verdwijnt. 

Wat is de oorzaak van het probleem?

De oorzaak van het probleem kan worden beperkt tot de desktopclient en de nieuwe update. Volgens T3n herkende Microsoft het probleem relatief snel en becommentarieerde het in het Microsoft 365-beheercentrum. 

Update maakt programma op korte termijn onbruikbaar

Een wijziging in display management binnen de client moest de presentatie van content en tekst in de app optimaliseren, maar had blijkbaar het tegenovergestelde effect. 

Patch biedt herstel

Microsoft biedt een update aan iedereen die door de bug wordt getroffen om het probleem op te lossen. In sommige gevallen is het opnieuw opstarten van de toepassing vereist om de wijzigingen toe te passen.

Over Microsoft Outlook

Outlook is een veel gebruikt programma voor het ontvangen en verzenden van e-mails, dat ook wordt gebruikt op het gebied van afspraak-, taak-, notitie- en contactbeheer. Microsoft Outlook wordt meestal gebruikt in het bedrijfsleven als onderdeel van het Microsoft Office-pakket. 

In Europa en de Verenigde Staten nemen de Office Suites een dominante positie in. In Nederland had vorig jaar 85 procent van de kantoren MS Office in gebruik.

26 juli 2021

Lees meer over:

SuperOffice: Veranderen door samen te werken

Op 9 december is Jan van Halst gastspreker op het Eindhovense kantoor van SuperOffice. Dan vertelt hij over zijn ervaring in de topsport cultuur, het bedrijfsleven en over zijn deelname aan Expeditie Robinson.

Lees verder

Highlights Xapti Spring 21 Release

Het Xapti team ontwikkelt continu door aan de functionaliteiten van de software. De Spring21 release is inmiddels doorgevoerd bij alle klanten en gebruikers.

Lees verder