Microsoft

SAP en Microsoft verlengen samenwerking

De langdurige samenwerking tussen Microsoft en SAP wordt uitgebreid met integraties tussen Microsoft Teams en SAP producten.

De afgelopen 12 maanden hebben de wereld van het werk zoals wij die kennen veranderd. Hoe duurzaam deze veranderingen zullen zijn, zal na de pandemie duidelijk worden. Maar in de huidige situatie is er meer vraag naar tools die digitale samenwerking faciliteren dan ooit. Microsoft Teams is bijvoorbeeld erg populair. 

SAP en Microsoft ontwikkelen nieuwe integratie

Om aan de groeiende vraag te voldoen, ontwikkelen SAP en Microsoft nu nieuwe integraties tussen Microsoft-teams en SAP-oplossingen zoals SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors en SAP Customer Experience.

" (...) Door Microsoft-teams te integreren in ons hele oplossingsportfolio, verhogen we de samenwerking op één niveau. Samen geven we vorm aan de wereld van het werk van de toekomst en effenen we de weg voor het goed functionerende bedrijf. (...)," zegt Christian Klein, CEO van SAP SE.

SAP en Microsoft verlengen samenwerking

Daarnaast breiden de twee techreuzen het partnerschap uit, dat in 2019 werd gestart. Volgens het rapport breiden beide bedrijven de mogelijkheid uit om software op Microsoft Azure zo economisch en eenvoudig mogelijk te installeren en te bedienen, en tegelijkertijd de modernisering van bedrijfstoepassingen in de cloud te stimuleren. Het gaat met name om drie factoren.,Enerzijds is het doel om de verhuizing van on-premises software naar de cloud aan de klantzijde te vergemakkelijken. Aan de andere kant worden gezamenlijke projecten met klanten en partners uitgebreid. Hiertoe worden roadmaps voor het pad naar een digitale onderneming aan klanten verstrekt. Last but not least zullen zowel Microsoft als SAP in de toekomst gestroomlijnde activiteiten, betere monitoring, betere beveiligingsfuncties en geautomatiseerde migraties blijven ontwikkelen. Als gevolg hiervan verhogen beide bedrijven hun investeringen in platform en infrastructuur. 

Beide bedrijven willen klanten in staat stellen om "intelligente oplossingen voor de digitale toeleveringsketen en Industry 4.0 in de cloud- en netwerkrand te ontwikkelen en te implementeren", zoals Microsoft meldt.

7 juni 2021

Lees meer over:
Event

SuperOffice evenementen om aan deel te nemen

Het aankomende jaar heeft SuperOffice een zes tal seminars georganiseerd om iedereen te animeren, inspireren en te verbazen.

Lees verder

Drive-in event van SuperOffice: Structureer je verkoopproces

Op donderdag 24 maart organiseert SuperOffice een drive-in event waarbij je met 3 specialisten om tafel kunt om je verkoopprocessen te optimaliseren.

Lees verder