Meer AI in Google Maps en Google Foto's

Google verhoogt het gebruik van AI-functies in kaarten en foto's. Lees hier meer.

De Google I/O developer conference wordt sinds 2008 jaarlijks gehouden. Vorig jaar nog viel het evenement corona-gerelateerd in het water. De editie van de conferentiereeks van 18-20 mei stond dit jaar in het leven met kunstmatige intelligentie. Dit is ook zichtbaar op de functieset van veel Google-apps, met kaarten en foto’s voorop.

Nieuwe AI-functies in Google Maps

Google Maps om veiliger te worden; of navigeren met Google Maps. Google heeft daarom de delen van de baan geïdentificeerd die bijzonder voorbestemd zijn voor volledig remmen. Deze delen van de route zullen in de toekomst worden vermeden, tenzij de alternatieve route veel langer is. Machine learning is continu training, waardoor routeplanning continu wordt verbeterd. 

Nieuwe functies in Live View

Er zijn ook nieuwe functies in Live View. In de toekomst kunnen gebruikers details van winkels en restaurants in de omgeving bekijken met Live View. Dit omvat bijvoorbeeld reviews, foto's of actuele bezoekersfrequentie. Virtuele verkeersborden zullen ook worden gebruikt voor een betere oriëntatie op complexe kruispunten. 

Meer gedetailleerde wegenkaarten

Ook de wegenkaarten zelf worden steeds gedetailleerder. Google wil tegen het einde van het jaar nog eens 50 steden upgraden met aanvullende kaartinformatie zoals de locatie van zebrastroken, trottoirs of verkeerseilanden. Ook de restanten van individuele wijken zullen in de toekomst te zien zijn. 

Gegevensdichtheid in kaarten neemt toe

Hierdoor neemt de datadichtheid in kaarten aanzienlijk toe. Om duidelijkheid te blijven verschaffen, houdt Google rekening met de context. Zo worden er 's ochtends alleen ontbijtcafés getoond die ook open zijn. Daarnaast bevat de app of de gebruiker op reis of thuis is en of sightseeing dus een rol speelt. 

Kunstmatige intelligentie in Google Foto's

Er zijn ook enkele nieuwe functies in Google Foto's. De app bouwt nu kleine reeksen afbeeldingen met een ai-ondersteunde functie die op zoek is naar veelvoorkomende patronen in afbeeldingen. Vanaf nu zijn de twee herinneringsfuncties "Travel Highlights" en "The Best of the Month" ook beschikbaar. 

Filmische momenten: levende, bewegende opnamen

Ook nieuw is"Cinematic Moments". Google gebruikt kunstmatige neurale netwerken om eenvoudig de "kloof" tussen bijna identieke afbeeldingen op te vullen. Als gebruikers meerdere taken achter elkaar uitvoeren, kan de beweging tussen hen worden gesynthetiseerd.  Het resultaat is een kleine bewegingssequentie; een bewegende momentopname. 

Herinneringen verbergen

Het moet het ook gemakkelijker maken voor gebruikers om bepaalde herinneringen te verbergen. Google doet dus ook recht aan het feit dat niet elke gebruiker graag elk moment onthoudt en liever bepaalde periodes of opnames van bepaalde mensen verbergt. 

Bovendien zou er binnenkort een soort uitsluitingszone moeten worden ingevoerd in Google Foto's. Hierdoor kunnen gebruikers wachtwoordbeveiliging bieden aan geselecteerde foto's. Foto's in deze map worden niet weergegeven in foto's zelf of in een andere app met fototoegang.

9 juni 2021

Lees meer over:
Event

SuperOffice evenementen om aan deel te nemen

Het aankomende jaar heeft SuperOffice een zes tal seminars georganiseerd om iedereen te animeren, inspireren en te verbazen.

Lees verder

Drive-in event van SuperOffice: Structureer je verkoopproces

Op donderdag 24 maart organiseert SuperOffice een drive-in event waarbij je met 3 specialisten om tafel kunt om je verkoopprocessen te optimaliseren.

Lees verder