Meer AI in Google Maps en Google Foto's

Google verhoogt het gebruik van AI-functies in kaarten en foto's. Lees hier meer.

De Google I/O developer conference wordt sinds 2008 jaarlijks gehouden. Vorig jaar nog viel het evenement corona-gerelateerd in het water. De editie van de conferentiereeks van 18-20 mei stond dit jaar in het leven met kunstmatige intelligentie. Dit is ook zichtbaar op de functieset van veel Google-apps, met kaarten en foto’s voorop.

Nieuwe AI-functies in Google Maps

Google Maps om veiliger te worden; of navigeren met Google Maps. Google heeft daarom de delen van de baan geïdentificeerd die bijzonder voorbestemd zijn voor volledig remmen. Deze delen van de route zullen in de toekomst worden vermeden, tenzij de alternatieve route veel langer is. Machine learning is continu training, waardoor routeplanning continu wordt verbeterd. 

Nieuwe functies in Live View

Er zijn ook nieuwe functies in Live View. In de toekomst kunnen gebruikers details van winkels en restaurants in de omgeving bekijken met Live View. Dit omvat bijvoorbeeld reviews, foto's of actuele bezoekersfrequentie. Virtuele verkeersborden zullen ook worden gebruikt voor een betere oriëntatie op complexe kruispunten. 

Meer gedetailleerde wegenkaarten

Ook de wegenkaarten zelf worden steeds gedetailleerder. Google wil tegen het einde van het jaar nog eens 50 steden upgraden met aanvullende kaartinformatie zoals de locatie van zebrastroken, trottoirs of verkeerseilanden. Ook de restanten van individuele wijken zullen in de toekomst te zien zijn. 

Gegevensdichtheid in kaarten neemt toe

Hierdoor neemt de datadichtheid in kaarten aanzienlijk toe. Om duidelijkheid te blijven verschaffen, houdt Google rekening met de context. Zo worden er 's ochtends alleen ontbijtcafés getoond die ook open zijn. Daarnaast bevat de app of de gebruiker op reis of thuis is en of sightseeing dus een rol speelt. 

Kunstmatige intelligentie in Google Foto's

Er zijn ook enkele nieuwe functies in Google Foto's. De app bouwt nu kleine reeksen afbeeldingen met een ai-ondersteunde functie die op zoek is naar veelvoorkomende patronen in afbeeldingen. Vanaf nu zijn de twee herinneringsfuncties "Travel Highlights" en "The Best of the Month" ook beschikbaar. 

Filmische momenten: levende, bewegende opnamen

Ook nieuw is"Cinematic Moments". Google gebruikt kunstmatige neurale netwerken om eenvoudig de "kloof" tussen bijna identieke afbeeldingen op te vullen. Als gebruikers meerdere taken achter elkaar uitvoeren, kan de beweging tussen hen worden gesynthetiseerd.  Het resultaat is een kleine bewegingssequentie; een bewegende momentopname. 

Herinneringen verbergen

Het moet het ook gemakkelijker maken voor gebruikers om bepaalde herinneringen te verbergen. Google doet dus ook recht aan het feit dat niet elke gebruiker graag elk moment onthoudt en liever bepaalde periodes of opnames van bepaalde mensen verbergt. 

Bovendien zou er binnenkort een soort uitsluitingszone moeten worden ingevoerd in Google Foto's. Hierdoor kunnen gebruikers wachtwoordbeveiliging bieden aan geselecteerde foto's. Foto's in deze map worden niet weergegeven in foto's zelf of in een andere app met fototoegang.

9 juni 2021

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Salesforce kondigt nieuwe Einstein AI-assistenten aan

Salesforce kondigt een nieuwe generatie AI-assistenten aan, waarmee het gebruikers wil ondersteunen op het gebied van klantrelatiebeheer.

Lees verder

Zoom pakt door met de komst van twee nieuwe AI-applicaties

Softwarebedrijf Zoom probeert, net als de meesten, in te haken op de groeiende populariteit van AI. Wij vertellen u meer over de AI Companion en Revenue Accelerator van Zoom.

Lees verder