IFS neemt ULTIMO over

IFS breidt uit op het gebied van EAM-software met de productiecapaciteiten, klantenbestand en deskundig team van ULTIMO. ULTIMO's SaaS-aanbod onderscheidt zich door een snelle time-to-value, hoge mate van flexibiliteit en configureerbaarheid.

Eindhoven, 6 juli, 2022IFS en ULTIMO Software Solutions hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van ULTIMO door IFS. ULTIMO, Nederlandse leverancier van cloud Enterprise Asset Management (EAM)-software, heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van de volledigheid, flexibiliteit en configureerbaarheid van zijn SaaS EAM-oplossingen.    

IFS heeft veel ervaring op het gebied van asset management en levert branchespecifieke end-to-end EAM-software aan bedrijven met complexe behoeften, die hun assets efficiënter willen beheren.

ULTIMO vult het IFS Cloud EAM-aanbod aan met een bewezen track record in het leveren van een snellere time-to-value binnen de industrieën die het bedrijf bedient. Daarnaast biedt ULTIMO een EAM point solution die breed erkend wordt om zijn snelle inzetbaarheid en gebruiksgemak.  

ULTIMO werd opgericht in 1988 en heeft vooral klanten in Europa, maar ook in de VS. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nederland, telt 180 werknemers en meer dan 2000 klanten, waaronder London Gatwick Airport, BASF, VTTI, Ravago, Vion Food Group, Argent Energy en Hutchison Ports ECT Rotterdam.  

Door de overname van ULTIMO kan IFS zich onderscheiden als leverancier die nu Cloud native EAM-oplossingen aanbiedt die aan de wensen voldoen van ondernemingen met complexe end-to-end bedrijfsbehoeften of als een stand-alone point solution.

Darren Roos, CEO van IFS: "Deze overname plaatst IFS in een unieke sterke positie, omdat we nu de meest uitgebreide EAM-mogelijkheden aanbieden die er op de markt zijn. De flexibiliteit en configuratiemogelijkheden van ULTIMO vormen een uitstekende aanvulling op de end-to-end mogelijkheden van IFS Cloud". Roos voegt hieraan toe: "Het helpen van onze klanten bij het realiseren van hun Moment of Service-doelstellingen door bedrijfsmiddelen en de diensten die zij nodig hebben om te zetten in een onderscheidende factor, staat centraal in het succes van IFS op het gebied van EAM. En dit slaat net zo goed aan bij ULTIMO-klanten."

Willem-Jan Scholten, CEO van ULTIMO licht toe: "Ik ben er trots op dat we ULTIMO met succes hebben neergezet als een gerespecteerde leverancier van EAM-software in onze kernsectoren. De markt is klaar voor disruptie, en er is nog veel meer te bereiken. Deel uitmaken van de IFS-familie betekent dat we onze gezamenlijke ambities nog sneller kunnen realiseren." Hij concludeert: "Nu we deel uitmaken van de grootste leverancier van EAM-software in de sector, hebben we in IFS een bedrijf gevonden dat onze waarden deelt en datgene dat zo bijzonder is aan ULTIMO ondersteunt: met ons product, onze klanten, onze mensen en partners naar het volgende niveau tillen."

Meer informatie over IFS Cloud voor EAM is te vinden op: https://info.ifs.com/eam.html.

IFS verwacht dat de overname van ULTIMO in het derde kwartaal van 2022 wordt afgerond.

Over IFS

IFS ontwikkelt en levert bedrijfssoftware voor organisaties wereldwijd die goederen produceren en distribueren, assets bouwen en onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. Binnen ons platform zijn al onze branche-specifieke producten met elkaar verbonden en is digitale innovatie ingebed zodat onze klanten het beste uit zichzelf kunnen halen wanneer het er voor hun klanten echt op aankomt - op het moment van service.

De branche-expertise van onze medewerkers en van ons groeiende ecosysteem, in combinatie met een streven om bij elke stap waarde te leveren, maken IFS tot een erkend leider en de meest aanbevolen leverancier in onze sector. Ons team van vierduizend werknemers draagt elke dag de bedrijfswaarden uit van wendbaarheid, betrouwbaarheid en samenwerking in de manier waarop we onze meer dan tienduizend klanten ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op IFS.com en volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Facebook en YouTube.

Over Ultimo Software Solutions

Ultimo levert het nummer één flexibele Enterprise Asset Management cloud platform voor middelgrote ondernemingen. De software wordt wereldwijd door meer dan 2.000 klanten gebruikt in de productie, gezondheidszorg, logistiek, infrastructuur en nutssector. Het biedt klanten in deze sectoren vele voordelen, zoals een hogere uptime, kostenbeheersing, een langere levensduur van apparatuur, het eenvoudig kunnen voldoen aan wet- en regelgeving en de zekerheid van een veilige werkomgeving.

Ultimo biedt deze voordelen met een return on investment dankzij snelle implementatieprocessen, naadloze integraties en self-service applicatiebeheer. Het bedrijf is opgericht in 1988, heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wordt wereldwijd ondersteund door een uitgebreid open partner ecosysteem. www.ultimo.com
________________________________________
Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Iskander de Lange of Sofie Dohmen van TEAM LEWIS:
Tel: +31 40 235 4600
E-mail: IFSNL@teamlewis.com
 

8 juli 2022

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

AI voice-overs: een rage of de toekomst?

Zal de rol van stemacteur nog een toekomst hebben? Alles over AI-ondersteunde voice-overs, leest u hier.

Lees verder

De consument wil meer AI en een gepersonaliseerde klantreis

Alles over de bevindingen uit het Adobe Digital Trends-rapport, waarin duidelijk wordt dat een gepersonaliseerde klantervaring alsmaar belangrijker wordt.

Lees verder