De klassieke winkelbon

Van bijna alle aankopen worden nog steeds bonnen gemaakt. Hoe een softwarebureau dit gevecht nu aangaat en de handel duurzaam wil veranderen.

Met een app voor papierloze werken wil men de duurzaamheid veranderen. Het creëert een digitale interface tussen kopers en verkopers, wat uiteindelijk de kosten verlaagt en het aankoopproces aanzienlijk versnelt. Ook zijn met de app de kosten van accounting aanzienlijk lager omdat de gegevens rechtstreeks naar de accounting kunnen worden verzonden.

Verander handel duurzaam

Ze zijn schadelijk voor het milieu, onpraktisch en omslachtig. Gekreukeld landen ze bij elke aankoop in de boodschappentas en ga dan vaak ongelezen in de eerstvolgende prullenbak. Een verspilling die in de handel echter wettelijk verplicht. In Oostenrijk en Italië is er al een belastingverplichting voor contante ontvangsten voor dealers, in Duitsland komt dit in 2020. Men wil dus actief optreden tegen omzetbelastingfraude, maar tegelijkertijd leidt dit ook tot een ongeëvenaarde chaos en een enorme verspilling van papier.

Veel voordelen voor het milieu

De app komt ook het milieu ten goede. Veel bonnen worden ook afgedrukt op schadelijk thermisch papier, dat in 2020 door de EU zou moeten worden verboden. Handelaren zouden dan toch naar alternatieven moeten zoeken en het beste zou zijn papier helemaal op te geven. Maar dat is niet alles, retailers kunnen de klantenservice ook aanzienlijk verbeteren met digitale bonnen. Met de app is het bijvoorbeeld veel eenvoudiger om uitwisselingen of retouren te organiseren, omdat de app onbeperkte toegang biedt tot digitaal gearchiveerde garantiebewijzen en boodschappenlijsten. Klanten hoeven nu niet langer hun kwitanties te bewaren totdat de garantie of het recht van omwisseling vervalt, maar in plaats daarvan hebben ze met de digitale versie op elk moment toegang tot eerdere aankopen. Uiteindelijk kan er geen bon verloren gaan en herinnert de app je aan verlopen deadlines.

Voordelen aan beide kanten

en wezenlijk verder voordeel betreft de kostenbesparingen. Met de app wordt een bon slechts 1 cent in plaats van 3, wat een aanzienlijke besparing kan betekenen, vooral bij transacties met veel boekingen. Vanaf 01.01.2020 moet de app vrij te downloaden zijn. Ook voor de klanten zijn ongelooflijk veel voordelen verbonden aan de app. Het kan bijvoorbeeld belastingvrije aankopen direct herkennen en het desbetreffende ontvangstbewijs doorsturen naar de belastingadviseur of het invoeren in een bijbehorend programma. Het zal dus interessant zijn om te zien hoe en in hoeverre deze echt praktische app zijn weg zal vinden naar het dagelijkse handelsleven.

9 september 2019

Lees meer over:
App Bon Digitalisering Handelen
Event

SuperOffice evenementen om aan deel te nemen

Het aankomende jaar heeft SuperOffice een zes tal seminars georganiseerd om iedereen te animeren, inspireren en te verbazen.

Lees verder

Drive-in event van SuperOffice: Structureer je verkoopproces

Op donderdag 24 maart organiseert SuperOffice een drive-in event waarbij je met 3 specialisten om tafel kunt om je verkoopprocessen te optimaliseren.

Lees verder