CRM-software ter ondersteuning van de feestdagen

De feestdagen zijn weer aangebroken, voor veel bedrijven is dit dus weer de start van een drukke tijd. Gelukkig kan CRM-software een helpende hand bieden.

Het is weer december en dat houdt in dat de feestdagen er weer aankomen. Zowel online als offline is dit vanzelfsprekend een belangrijke maand voor retailers en groothandels. Een groot deel van de jaarlijkse omzet wordt immers deze maand gemaakt. 

Strategisch doordachte marketing is cruciaal in deze tijd van het jaar. Dit is immers het middel waarmee men de doelgroep moet overtuigen van het product of de dienst die ze verkopen. Weten ze niet te overtuigen? Dan is de kans groot dat de klant naar één van de concurrenten gaat. 

Ter ondersteuning van dit proces is CRM-software van cruciaal belang. Customer Relationship Management-software is geschikt voor ieder bedrijf, groot en klein en ondersteunt bij het beheren van alle klantrelatieprocessen. Onmisbaar dus, deze tijd van het jaar.

De toegevoegde waarde van CRM

Customer Relationship Management (CRM), voor sommigen in onze taal wellicht beter bekend als klantrelatiebeheer, bestaat in principe uit twee deelgebieden. Enerzijds beheert het alle processen die met de klant te maken hebben: van marketingactiviteiten, tot aan interacties met de klant zelf. Daarnaast is het tevens het doel van CRM om bepaalde handmatige, alledaagse activiteiten te automatiseren. 

Een CRM-systeem heeft dus als functie om alle klantprocessen digitaal in kaart te brengen. Omdat het functioneert als centrale database met daarin alle belangrijke klantgegevens en informatie, kunnen gebruikers een beter inzicht verkrijgen van hun doelgroep. En dat kan in deze tijd van het jaar weleens het verschil maken.

Branchespecifieke software

Een interessante ontwikkeling op het gebied van CRM is de toenemende vraag naar branchespecifieke software. Een logische ontwikkeling: een aanbieder van dergelijke software weet immers als geen ander waar de sector op dagelijkse basis mee te maken krijgt, en kan het systeem daar dan ook op inrichten. 

Vertel uw verhaal deze feestdagen

Kenmerkend voor deze tijd van het jaar zijn de vele reclame-uitingen die we voorbij zien komen. Wat opvalt is dat ze allemaal in het bijzonder inspelen op de gevoelens die bij de feestdagen horen: saamhorigheid, gezelligheid en liefde voor elkaar. Nu zal een dergelijke strategie niet voor iedere retailer van toepassing zijn, maar de achterliggende gedachte zeker wel. 

Een nieuw tijdperk

De tijd waarin een organisatie alleen maar hoefde te focussen op zenden is voorbij. Moderne bedrijven staan open voor dialoog, en stemmen hun marketingactiviteiten af op de behoeften van hun doelgroep. De consument is immers kritischer dan ooit en verwacht op persoonlijke wijze benaderd te worden.

Dat is dan ook precies waarin het CRM-systeem feilloze ondersteuning kan bieden. De verzamelde gegevens kunnen gebruikt worden om de inzichten om te zetten in concrete acties ten opzichte van de klant. Als u een bepaald gedragspatroon bij een klant herkent, kan u hen benaderen met gepersonaliseerde content, denk bijvoorbeeld aan een kortingsactie op de producten die ze vaak aanschaffen. Customer Relationship Management-software zorgt ervoor dat u de concurrentie in deze drukke maand, te allen tijde een stapje voor blijft. 

13 december 2022

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

AI voice-overs: een rage of de toekomst?

Zal de rol van stemacteur nog een toekomst hebben? Alles over AI-ondersteunde voice-overs, leest u hier.

Lees verder

De consument wil meer AI en een gepersonaliseerde klantreis

Alles over de bevindingen uit het Adobe Digital Trends-rapport, waarin duidelijk wordt dat een gepersonaliseerde klantervaring alsmaar belangrijker wordt.

Lees verder