Bereken CO2-voetafdruk met Salesforce Sustainability Cloud

Salesforce heeft onlangs haar Sustainability Cloud uitgebreid. Nu moet de volledige milieubalans van een bedrijf worden berekend.

Duurzame vraagstukken worden steeds relevanter voor de samenleving. Steeds meer mensen gaan actief om met hun eigen beslissingen en hun invloed op het klimaat. Het World Wide Web bevat bijvoorbeeld tal van websites voor het berekenen van uw eigen CO2-voetafdruk. 

Als een onderwerp op deze schaal belangrijker wordt, zullen bedrijven ook gedwongen worden om het aan te pakken. Dit is waar Salesforce Sustainability Cloud doorgaat.

Wat is Salesforce Sustainability Cloud?

Salesforce's Sustainability Cloud is een product voor corporate carbon accounting. Het systeem is ontworpen om Salesforce-klanten in staat te stellen klimaatveranderingsmaatregelen in hun eigen activiteiten te stimuleren. 

360° zicht op milieueffecten

Salesforce is eigenlijk gespecialiseerd in crm-softwareoplossingen (Customer Relationship Management). Ook de 360° visie van onze eigen klanten, die hier anders een rol in speelt, speelt hierbij een rol. In dit geval moeten hun eigen klanten echter een 360° beeld krijgen van hun eigen milieu-impact. 

CO2-boekhouding in bedrijven

Het milieu is een belangrijke stakeholder voor elk bedrijf en iedereen in de wereld, aldus Patrick Flynn, Vice President Sustainability bij Salesforce. Flynn haalt ook het 2018 UN Intergovernmental Panel on Climate Change Report aan, waarin staat dat de mensheid slechts ongeveer tien jaar de tijd zal hebben om de opwarming van de aarde te beheersen. 
Hoe meer bedrijven Salesforce Sustainability Cloud gebruikten, hoe meer peer benchmarking, geanonimiseerde gegevens voor voortgangstracking, communities om best practices te delen en manieren om supply chain-informatie in te voeren beschikbaar zouden komen, zei Flynn.

Hoe werkt Salesforce Sustainability Cloud?

Sustainability Cloud biedt klanten een centraal platform voor alle gegevens die nodig zijn om de CO2-voetafdruk van hun bedrijf te kwantificeren. Uitgebreide handmatige analyses van CO2-uitstoot door zakenreizen en energieverbruik zijn dus achterhaald. 

Bevordering van duurzame praktijken in bedrijven

Tegelijkertijd biedt het platform bedrijven en hun medewerkers gedegen, datagedreven inzichten om duurzame praktijken te bevorderen. Deze bevindingen of deze toezegging kunnen ook aan de buitenwereld worden gecommuniceerd, bijvoorbeeld aan potentiële investeerders. 

Talrijke presets

De audit van CO2 boekhouding kan efficiënt worden uitgevoerd door middel van vooraf geïnstalleerde datasets. Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen bijvoorbeeld records selecteren van het United States Environmental Protection Agency (EPA) of het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

2 juni 2021

Lees meer over:

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in Nederland?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Microsoft wil klantenservice met behulp van AI revolutionaliseren

Het zogeheten Dynamics 365 Contact Center moet bedrijven gaan helpen met het optimaliseren van klantinteracties.

Lees verder

Wisseling van de wacht: SuperOffice introduceert nieuwe CEO

Lars Engbork zal de positie over gaan nemen van Gisle Jentoft, die de CRM-leverancier in 18 jaar tijd naar nieuwe hoogten heeft kunnen begeleiden.

Lees verder