Bereken CO2-voetafdruk met Salesforce Sustainability Cloud

Salesforce heeft onlangs haar Sustainability Cloud uitgebreid. Nu moet de volledige milieubalans van een bedrijf worden berekend.

Duurzame vraagstukken worden steeds relevanter voor de samenleving. Steeds meer mensen gaan actief om met hun eigen beslissingen en hun invloed op het klimaat. Het World Wide Web bevat bijvoorbeeld tal van websites voor het berekenen van uw eigen CO2-voetafdruk. 

Als een onderwerp op deze schaal belangrijker wordt, zullen bedrijven ook gedwongen worden om het aan te pakken. Dit is waar Salesforce Sustainability Cloud doorgaat.

Wat is Salesforce Sustainability Cloud?

Salesforce's Sustainability Cloud is een product voor corporate carbon accounting. Het systeem is ontworpen om Salesforce-klanten in staat te stellen klimaatveranderingsmaatregelen in hun eigen activiteiten te stimuleren. 

360° zicht op milieueffecten

Salesforce is eigenlijk gespecialiseerd in crm-softwareoplossingen (Customer Relationship Management). Ook de 360° visie van onze eigen klanten, die hier anders een rol in speelt, speelt hierbij een rol. In dit geval moeten hun eigen klanten echter een 360° beeld krijgen van hun eigen milieu-impact. 

CO2-boekhouding in bedrijven

Het milieu is een belangrijke stakeholder voor elk bedrijf en iedereen in de wereld, aldus Patrick Flynn, Vice President Sustainability bij Salesforce. Flynn haalt ook het 2018 UN Intergovernmental Panel on Climate Change Report aan, waarin staat dat de mensheid slechts ongeveer tien jaar de tijd zal hebben om de opwarming van de aarde te beheersen. 
Hoe meer bedrijven Salesforce Sustainability Cloud gebruikten, hoe meer peer benchmarking, geanonimiseerde gegevens voor voortgangstracking, communities om best practices te delen en manieren om supply chain-informatie in te voeren beschikbaar zouden komen, zei Flynn.

Hoe werkt Salesforce Sustainability Cloud?

Sustainability Cloud biedt klanten een centraal platform voor alle gegevens die nodig zijn om de CO2-voetafdruk van hun bedrijf te kwantificeren. Uitgebreide handmatige analyses van CO2-uitstoot door zakenreizen en energieverbruik zijn dus achterhaald. 

Bevordering van duurzame praktijken in bedrijven

Tegelijkertijd biedt het platform bedrijven en hun medewerkers gedegen, datagedreven inzichten om duurzame praktijken te bevorderen. Deze bevindingen of deze toezegging kunnen ook aan de buitenwereld worden gecommuniceerd, bijvoorbeeld aan potentiële investeerders. 

Talrijke presets

De audit van CO2 boekhouding kan efficiënt worden uitgevoerd door middel van vooraf geïnstalleerde datasets. Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen bijvoorbeeld records selecteren van het United States Environmental Protection Agency (EPA) of het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

2 juni 2021

Lees meer over:
Event

SuperOffice evenementen om aan deel te nemen

Het aankomende jaar heeft SuperOffice een zes tal seminars georganiseerd om iedereen te animeren, inspireren en te verbazen.

Lees verder

Drive-in event van SuperOffice: Structureer je verkoopproces

Op donderdag 24 maart organiseert SuperOffice een drive-in event waarbij je met 3 specialisten om tafel kunt om je verkoopprocessen te optimaliseren.

Lees verder