Rapportages uit CRM

Rapportages met CRM

Gezien de hoeveelheid data die in je CRM kan staan, zijn ook de mogelijkheden voor rapportages eindeloos.

Belangrijk is dat je onderscheid maakt tussen wat interessant is en wat relevant is.

blisss icon

Onderstaande rapporten helpen u bij:

  • Inzicht in wat er allemaal speelt bij uw klanten
  • Welke omzet kan je op (korte) termijn verwachten
  • Krijgen alle klanten voldoende aandacht 
  • Heeft u uw zaken administratief op orde

Het dagrapport

Elke morgen ontvang je een rapport met daarin de gespreksnotitie en openstaande verkoopkansen van de klanten die de voorgaande dag zijn bezocht door de vertegenwoordigers. Zo blijft zowel binnendienst als buitendienst en ook het management op te hoogte van wat er speelt bij welke klant.

Het Verkoopkansenrapport

Een wekelijks rapport met alle kansen op een rij. Welke omzetten kunt u op korte termijn verwachten? Zijn er kansen waar een vertegenwoordiger nog wat hulp bij kan gebruiken. En wekelijks een check of er geen kansen vergeten worden.

Het niet-bezochte klanten rapport

Je wilt graag met al je klantencontact blijven houden. Maar of je er nou 50 in je portefeuille hebt of 200, er zitten altijd wel klanten bij die onbedoeld eens worden vergeten of over het hoofd worden gezien. Met dit rapport heeft u die extra check of alle klanten die je in een bepaalde periode had willen bezoeken ook daadwerkelijk zijn bezocht. (Dit rapport wordt vaak gebruikt als aanvulling op de zogenoemde ‘Wachtende Klanten’ module)

Het wijzigingenrapport

Een mail van een vertegenwoordiger naar een binnendienst medewerker als er een adreswijziging is bij een klant? Dit is overbodig geworden met het wijzigingen rapport. Uw binnendienst ontvangt dagelijks een automatisch rapport met alle wijzigingen in naw gegevens van uw klanten, hiermee blijft ook uw ERP-systeem up to date.

Power BI

Elk bedrijf heeft een bak aan data. Echter is het niet altijd even makkelijk om hier inzichten uit te halen waar u direct beslissingen op kunt maken. Met Power BI van Microsoft kunt u eenvoudig uw data visualiseren in een herkenbare Microsoft omgeving. De visualisatie kan aangesloten worden op realtime data, waardoor uw meest recente data direct zichtbaar is in grafieken en rapporten. Met behulp van Power BI kunt u goede strategische beslissingen nemen op inzichten welke u direct verkrijgt uit uw ERP- of CRM-systeem.

STERKE VISUALISATIES

U kunt eenvoudig data omtoveren tot fraaie visualisaties die zichtbaar zijn op elk toestel. Elke maand komen er nieuwe soorten grafische weergaven bij.

EENVOUDIG DELEN

Gemaakte rapportages kunt u makkelijk intern met collega's delen om rapportages inzichtelijk te maken of om samen te werken aan dashboards voor het management.

OFFICE 365

Power BI is een standaard onderdeel van Microsoft Office 365. Werkt u met Office 365 dan kunt u er direct mee aan de slag!

Hoe kan CRM de financiële dienstverlening ondersteunen?

CRM is voor de financiële dienstverlening een handige tool om op een juiste wijze met klantgegevens om te gaan. Wij leggen uit hoe CRM werkt voor de financiële dienstverlening.

Lees verder

Klantloyaliteit optimaliseren met CRM: 4 tips

Klantloyaliteit is van uiterst belang om klanten te behouden. Wij leggen uit hoe CRM klantloyaliteit en klantbehoud kan versterken.

Lees verder